Spring naar content

Nominatie Gouden Piramide voor Ligne Sittard

Baljon | Nieuws | Nominatie Gouden Piramide voor Ligne Sittard
2018-04-09-ligneplein-bewerkt-p1400846-nieuws
Categorie:

De rijksprijs voor goed opdrachtgeverschap is een belangrijke erkenning voor de inzet van de mensen die een ingewikkeld project tot een mooi einde hebben weten te brengen. Veel partijen zijn betrokken.

De gemeente Sittard-Geleen, in combinatie met Hogeschool Zuyd en Bouwontwikkeling Jongen, heeft een groep ontwerpers aangestuurd: Jo en Geert Coenen als stedebouwkundige, de architecten Rapp+Rapp/Jonathan Penne, Jeanne Dekkers en LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten voor de openbare ruimte.
De jury: “In een voorheen verwaarloosd gebied net buiten de historische binnenstad, staat nu een multifunctioneel complex met onder meer een hogeschool, een bibliotheek, een filmhuis, woningen en winkels. Voorzieningen als de filmzaal en de bibliotheek worden door verschillende gebruikers gedeeld. Verbetering van de openbare ruimte maakt deel uit van het project. Ligne toont de waarde van integraal opdrachtgeverschap met een lange adem. Het is een rijk project met een belangrijke stedenbouwkundige belofte voor het centrum van Sittard.” Naast het vrijmaken van het schootsveld is ook de beek ontkluisd.

Scroll naar boven