Spring naar content

LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten wint met STROOM de tender Leeuwesteyn in Utrecht Leidsche Rijn

Baljon | Nieuws | LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten wint met STROOM de tender Leeuwesteyn in Utrecht Leidsche Rijn
2018-04-09-cam1bijgesneden-nieuws
Categorie:

Met Blauwhoed, Klaassen Groep en KOW Architectenarchitecten wint LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten de tender voor bouwveld 8 in Leeuwesteyn. Inspiratie vormde het thema STROOM: een voortdurende beweging die de verschillende plekken vormt en samenbindt.

Het hof, met 45 bijzonder duurzame woningen, omsluit een binnentuin. Rondom het bouwveld is een hoogteverschil van een meter. Dit hoogteverschil is benut voor de half verdiepte parkeergarage. In het ontwerp is het te overbruggen hoogteverschil nog eens extra benadrukt door er twee niveaus aan toe te voegen. De hoogteverschillen zorgen voor een speelse en bijzondere beleving van de binnentuin. Het nodigt uit om naar buiten te gaan. Daarnaast bieden de niveaus extra privacy in de privétuinen en stimuleren ze op een simpele manier de dagelijkse beweging.
Een ingenieus systeem van watermuren, tuinbakken en wadi’s zorgen voor het opvangen van regenwater. Het water kunnen bewoners gebruiken. Het zichtbaar overstorten van het water in de wadi, draagt bij aan de bewustwording van duurzaam omgaan met water. Ook is de wadi een geweldige plek om te spelen. Zo leren kinderen spelenderwijs wat de kracht van water is.

bekijk hier het artikel op de website van Blauwhoed

Scroll naar boven