Spring naar content

verbreding directie LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten

Baljon | Nieuws | verbreding directie LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten
20190213-tw-baljon-directie-corr-for-online-use-hr-nieuws
Categorie:

Marie-Laure Hoedemakers wordt partner en vormt samen met Lodewijk Baljon en Robert van der Horst de directie. Wouter Evers wordt associate partner.

Het bureau is 30 jaar geleden opgericht door Lodewijk Baljon en sinds 2014 vormt hij samen met Robert van der Horst de directie. De verbreding is in lijn met de ontwikkeling van de opgaven waar het bureau aan werkt.

Marie-Laure Hoedemakers is landschapsarchitect (WUR 1995). De bijdrage die de landschapsarchitectuur kan leveren aan klimaatadaptatie, energietransitie en het vergroten van de biodiversiteit in stad en land hebben haar bijzondere aandacht. Ze is betrokken bij het ontwerp voor het Park en Klimaatlab Van Leeuwenhoek op de spoortunnel in Delft; de herinrichting van de Boulevard van Schagen in de duinen van Domburg; de Kwaliteitsatlas Landschap voor het voormalige Vliegkamp Valkenburg en de Vergroeningsstrategie voor het Hangaargebied. Met team All Inclusive heeft ze ontwerpend onderzoek verricht voor de Stad van de Toekomst in het CID-gebied te Den Haag, waarin de transitieopgaven voor mobiliteit, klimaat, energie en circulariteit centraal staan. Buiten Nederland wordt gewerkt aan het Masterplan voor een centrum stedelijke ontwikkeling in Bangalore, India; en in Jordanië, waar veel Syrische vluchtelingen zijn opgenomen, ontwerpt ze een duurzame openbare ruimte in een kamp met 100.000 bewoners en voor de plaatsen in de omgeving (‘host communities’).
Ze is Dorpsbouwmeester in Nunspeet, doceert aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en is vakcoördinator Stedenbouw en Landschap van het Professional Experience Programme (PEP).

Wouter Evers studeerde Tuin- & Landschapsarchitectuur aan de Erasmus Hogeschool, Brussel. Hij werkt bij BALJON landschapsarchitecten als ontwerper en senior projectleider aan omvangrijke, complexe projecten, waar belangen van uiteenlopende partijen worden afgewogen. Zijn expertise spitst zich toe op het doorontwikkelen van het Structuurontwerp tot Definitief Ontwerp. Hij bewaakt de hoofdlijnen, heeft oog voor detail en biedt praktische oplossingen die tot maakbare en beheerbare ontwerpen leiden. In goed overleg met opdrachtgever en aannemer draagt hij zorg voor de esthetische begeleiding van de uitvoering.
Hij is als projectleider verantwoordelijk voor de inrichting van de openbare ruimte bij stedelijke transformaties, zoals Enka – Ede, Waterfront – Harderwijk, Noorderhaven – Zutphen, en het landschapsplan voor de Hoogwatergeul – Veessen-Wapenveld.

Scroll naar boven