Spring naar content

Twee nominaties voor het Amsterdam Logistic Centre

Baljon | Nieuws | Twee nominaties voor het Amsterdam Logistic Centre
luchtfoto geeft overzicht van de lange daktuin en er worden close-ups getoond van de vroege bloeiers in de tuin
Categorie:

Het gebouw is genomineerd voor MIPIM Award – Best Industrial and Logistics Project en de daktuin voor dak van het jaar 2023.

Een van de kwaliteiten is de bijzondere daktuin, 400 meter lang en 12 meter breed. Deze loopt langs het kantoorgebouw dat boven op de dubbellaags logistieke hal staat.

Het is een veelzijdige daktuin. Met de haven op de achtergrond kan men op flinke hoogte wandelen tussen de rijke beplanting, kruiden en fruit plukken, werken, lunchen, borrelen, een bootcamp houden en een balletje trappen op het pannaveld.

Het project bedient de link tussen grootschalige logistiek en stadsdistributie.

Ter ere van de nominaties hebben we de daktuin deze lente bezocht. De bloembollen zijn afgelopen winter in de grond gestopt waarvan er een aantal al vroeg bij zijn. De bloemen van de gele kornoeljes doen het goed bij de insecten en de eerste knoppen van diverse soorten fruitbomen lopen ook al uit.

Team Amsterdam Logistic Centre Opdrachtgever: CTP, landschapsarchitect: Baljon landschapsarchitecten, Architect: Convexarchitecten bv, Aannemer: Bouwbedrijf Vrolijk B.V., Aanleg dak: De Enk Groen & Golf, Dakdekker: Cladding Partners B.V., Daktuinsysteem: Optigrün Benelux, Beregeningssysteem: HB Watertechnologie, Staal en trappen: Elders Metaal B.V., Beplanting: Boomkwekerij Ebben B.V.

Scroll naar boven