Spring naar content

Provincie Limburg kent LEADER- subsidie toe aan het Clemenspark

Baljon | Nieuws | Provincie Limburg kent LEADER- subsidie toe aan het Clemenspark
2020-07-31-clemensdomain-www-nieuws
Categorie:

BALJON landschapsarchitecten maakte in samenspraak met de Stichting Clemenspark en de betrokken gemeentes Beekdaelen en Brunssum het ontwerp voor het Clemenspark.

Bij het Idyllische Clemenskerkje in Oud Merkelbeek ligt een verlaten en sterk hellend perceel met een rijk verleden. Tot in de jaren ’70 stond hier een fors kloostercomplex. Deze geschiedenis wordt hier met landschappelijke middelen weer beleefbaar gemaakt: enkele wanden en contouren van klooster- en kerkgebouwen worden weer zichtbaar gemaakt met hagen en muurtjes, op de plek waar de kloostertuin lag wordt een eco-leertuin aangelegd en op de helling wordt een dorpsboomgaard geplant. Aan de oostrand vormt een dichte houtwal van noten- en bessendragende soorten de ecologische verbinding tussen het beekdal van de Merkelbeekerbeek en het plateau. Het beekdal van het weinig zichtbare beekje wordt verrijkt met een kikkerpoel met amfibie wand uit de lokale Kunradersteen.

Nu de LEADER-subsidie rond is, kan de uitwerking starten en de uitvoering voorbereid worden. De stichting zal met vrijwilligers een deel van het werk zelf verzetten.

Scroll naar boven