Spring naar content

Park Triangel in het ZW-lab#1 van BPD

Baljon | Nieuws | Park Triangel in het ZW-lab#1 van BPD
een groep van 20 collegas van BPD aanwezig bij het lab en de rondleiding
Categorie:

Dank BPD voor de uitnodiging deel te nemen aan het eerste ZuidWest-lab van BPD Ontwikkeling met het thema Klimaat adaptieve gebiedsontwikkeling Park Triangel.

Baljon landschapsarchitecten heeft voor BPD Ontwikkeling Park Triangel te Waddinxveen langs de meetlat van het Convenant Klimaatadaptief Bouwen gelegd. Het ontwerp is gestart ruim voordat de Leidraad Klimaatadaptief bouwen bestond. Maar de duurzaamheidsambitie heeft geresulteerd in een woongebied dat op veel punten goed scoort op de meetlat.

Het ZW Lab organiseert BPD voor haar organisatie om te blijven ontwikkelen, continu te verbeteren, interactief, maar vooral om te leren van en met elkaar. Samen slimmer worden en lessons learned meenemen voor nieuwe uitdagingen en projecten.

De ontwikkeling van Park Triangel is in 2010 gestart en is nu aan de laatste delen van de ontwikkeling begonnen. Een goed moment om terug te kijken. Naast de presentaties van Lodewijk Baljon en Marita Koch van ons bureau, spraken vanuit BPD Peter Immers (locatiemanager) en Ester den Breejen – Ponte (senior projectmanager). Ieder sprak vanuit zijn of haar expertise, zo werd het project vanuit heel verschillende invalshoeken belicht, waardoor er een heel levendige discussie op gang kwam. Gelukkig was het in een nogal regenachtige week net even droog voor de rondwandeling.

Scroll naar boven