Spring naar content

‘Nijmegen Omarmt de Waal’ is winnaar van de Gulden Fenix in de categorie Gebiedstransformatie

Baljon | Nieuws | ‘Nijmegen Omarmt de Waal’ is winnaar van de Gulden Fenix in de categorie Gebiedstransformatie
2017-07-06-nrp-gulden-feniks-waalfront-nieuws
Categorie:

Een buitengewoon enthousiaste jury beloont het Waalfront in Nijmegen met de NRP Gulden Feniks. ‘Door de slimme en esthetische kwaliteit van de uitvoering’ is de jury erg te spreken over wat er aan de Waaloever tot stand is gebracht.

Het gebied omvat meerdere grote projecten. Ruim tien jaar geleden is de aftrap gegeven met het Masterplan Waalfront, ontworpen door LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten en Dok architecten. Vervolgens is de Stadsbrug, de Oversteek gebouwd en het Ruimte voor de Rivier project bij Lent aangelegd. Van het Waalfront wordt druk gebouwd aan de Handelskade.

NRP, het Platform voor Transformatie en Renovatie, reikt elk jaar de NRP Gulden Feniks prijzen uit aan de beste, mooiste en meest innovatieve (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland. “De maatschappelijke impact van Nijmegen omarmt de Waal is enorm. Het is een fantastisch voorbeeld van hoe je klimaatproblematiek kunt aanwenden voor stadsvernieuwing. Nijmegen heeft de Waal weer in haar hart gesloten”, stelt de jury.

Scroll naar boven