Spring naar content

Eerste woningen verrijzen Maassluis De Kade

Baljon | Nieuws | Eerste woningen verrijzen Maassluis De Kade
normal_Baljon_nieuws_2021-05-21_maassluis-De-Kade_eerste-woningen
Categorie:

Aan de Nieuwe Waterweg in Maassluis verrijzen de eerste woningen van het project de Kade. De herontwikkeling van het bedrijventerrein van Conline Coatings in Maassluis biedt kansen voor een woongebied aan de Nieuwe Waterweg.

Het gebied ligt tegen de Delflandse Dijk en de Nieuwe Waterweg. De nabijheid van de dynamiek van de Rotterdamse havens is zichtbaar, met als aangenaam contrast de parkstrook van Rozenburg aan de overzijde van het water. De nieuwe buurt van Maassluis ligt gunstig, met de metrohalte aan de rand van het woongebied. Het historische centrum ligt op loopafstand en het veer is nabij. De dijk is recent over grote lengte opgeknapt ten behoeve van recreatief gebruik. Ter hoogte van deze locatie moet dit nog gebeuren; dit is onderdeel van de transformatie tot woonomgeving. In opdracht van Appelbloesem bv ontwerpt BALJON landschapsarchitecten de openbare ruimte, DOK architecten is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundigplan, BREIN architecten en Mulleners + Mulleners Architecten verzorgen de architectuur.

Het DOIP is gebaseerd op de stedenbouwkundige opbouw: een ruggengraat met lobben. De Handelskade is de stedelijke ruggengraat met een breed en groen straatprofiel. In het midden wordt de belijning onderbroken doordat het profiel zich ontwikkeld tot een pleinruimte. Bomen op het plein zetten de groen sfeer door. De Groene vingers bieden een vriendelijke, autoluwe leefomgeving. Het zicht op de Delflandse Dijk vormt een belangrijk decor. Op de kop van de lobben is de Nieuwe Waterweg beleefbaar. Een breed pallet aan bloeiende en bes-dragende bomen en heesters biedt voedsel en nestgelegenheid voor insecten en vogels.

Scroll naar boven