Spring naar content

Dubbele nominatie WLA Awards 2023

Baljon | Nieuws | Dubbele nominatie WLA Awards 2023
compilatie van beelden voor de twee geselecteerde projecten
Categorie:

Trots zijn we op de selectie door de WLA van twee van onze projecten.

“The 2023 World Landscape Architecture Awards celebrate the best in landscape architecture from around the world. These prestigious international awards attract the most innovative and creative design firms and this year was no exception. The jurors have reviewed over 250 entries in over nine categories.”

 

In de categorie

Concept – Large Design: Nova Zbrojovka Brno – Brownfield transformation
De ontwikkelaar (CPI Property Group) heeft ons als landschapsarchitect de opdracht om een masterplan voor de openbare ruimte te ontwikkelen en te verbinden met de bestaande context; een stadsallee als ruggengraat, straten en promenades, pleinen en parkruimten.

Daarbij voorzieningen integrerend, zoals openbaar vervoer, regenwatermanagement, anti-overstromingsmaatregelen en scholen. Het masterplan richt zich op de combinatie van al deze aspecten en elementen tot een zeer duurzame en leefbare omgeving.

Dit resulteerde in een fijnmazig netwerk van groene openbare ruimte georganiseerd langs lange lijnen: River Park, Urban Ponds en Avenue. De lange lijnen worden doorkruist door Community Nodes: ontmoetingsplaatsen die gebouwen van openbaar belang met elkaar verbinden.

 

In de categorie

Private Residential Design – Privétuin Blaricum
De tuin ligt op de overgang van villawijk naar weilanden. De opdracht om de bestaande tuin te veranderen en uit te breiden stelde interessante uitdagingen: optimaal gebruik maken van de volwassen bomen, een (visueel en ecologisch) oninteressant veld omvormen; en een nieuw gebouw (garage en gastenverblijf), de bestaande villa en de uitbreiding aan elkaar binden. Dit resulteerde in een rijk palet aan bomen, meerstammigen en struiken. Dit zorgt een voortdurende ontwikkeling van seizoensaspecten. En ook belangrijk, de floristische diversiteit, met voldoende dekking, voedsel en nestgelegenheid, trekt een verscheiden fauna aan; tot grote vreugde van de bewoners.

Scroll naar boven