Spring naar content

Contouren speelplek Parkwijk verschijnen

Baljon | Nieuws | Contouren speelplek Parkwijk verschijnen
grondwerk, keermuur en speeltoestellen staan, de beplanting gaat nog komen
Categorie:

In het deelplan Parkrijk van Park Triangel te Waddinxveen zijn er een aantal speelplekken in aanleg. In de speelplek aan het Cederhout zijn de contouren al goed zichtbaar, het wachten is nu op de beplanting.

Deze lange speelplek is door middel van een verlaagd vlak, een verhoogde speelwal en een keermuurtje één grote speelaanleiding. Informeel spelen op heuveltjes en speeltoestellen activeren samen de plek. Onder de speelaanleidingen en speeltoestellen vallen ook een aantal mindervaliden speelmogelijkheden.

De speelplek ligt in één van de zogeheten serpentine straatjes van Parkwijk; deze straatjes spannen zich op tussen het recreatiegebied de Vredenburghzone dat ten zuid westen van Park Triangel ligt en het groen-blauwe hart me het speeleiland van Triangel. Zo zijn ze met elkaar verbonden tot een fijn netwerk van ommetjes door de buurt.

Het stedenbouwkundig plan van Parkwijk heeft Baljon landschapsarchitecten opgesteld in samenwerking met i-mago – bureau voor ruimtelijke ontwikkeling en planologie en Van Manen Architecture and Planning in opdracht van CV Park Triangel (samenwerking tussen gemeente Waddinxveen en BPD Gebiedsontwikkeling B.V.)

Scroll naar boven