Spring naar content

Universiteit Twente

Enschede

Baljon | Projecten | Universiteit Twente Enschede

Het Masterplan voor de UT campus clustert bestaande en nieuwe bebouwing, stemt de ontsluiting hierop af en schept een nieuwe entree. Basis voor de nieuwe ordening zijn de structuur van het landschap en het benutten van de ecologische potentie van de waterhuishouding.

Het Kennisplein is de eerste stap, waarbij Onderzoek & Onderwijs zijn gecentreerd. Het plein is gericht op de interactie tussen studenten en medewerkers.

De ruimte is groot en open voor evenementen. Een tentconstructie verbindt de diverse gebouwen en biedt beschutting. De groene achtergrond en de rode polyester banken nodigen uit tot informele ontmoetingen in kleine groepen.

In de tweede fase wordt het plein gecompleteerd, o.a. met het doortrekken van het kanaal. Het water wordt dan verbonden met een diepe vijver die onderdeel is van de koeling.

08_baljon_enschede_twente
07_baljon_enschede_twente
10_baljon_enschede_twente
09_baljon_enschede_twente

Locatie Sittard Google Maps
Opdrachtgever Particulier
Status Uitgevoerd

Scroll naar boven