Spring naar content

Tuinen van de View

Rotterdam

Baljon | Projecten | Tuinen van de View Rotterdam
Baljon_Rotterdam The View

Het Westgebouw van Rotterdam The View aan de Rijnhaven in Rotterdam wordt een chique woongebouw met twee belangrijke buitenruimten binnen het gebouw: de binnenstraat op niveau 3 en de verblijfstuin op niveau 4.

De binnenstraat

De binnenstraat is meer tuin dan straat. Een reeks al dan niet in elkaar grijpende plantenbakken zorgen ervoor dat het vooral een tuin is.
De in lengte en hoogte variërende bakken spelen met de lengte van de ruimte, geven sturing aan de routes tussen lift en entrees en tussen binnenstraat en daktuin. De tuin is opgebouwd uit een stramien van stroken met een vaste breedte. De bakken volgen dit stramien. Tussen de vaak geclusterde bakken ontstaan plekken voor verblijf of ontmoeting. Soms bieden de bakken privacy.

Baljon_Rotterdam The View3
impressie van de binnenstraat
Baljon_Rotterdam The View5

De verblijfstuin

De verblijfstuin is een weelderig beplantte tuin over het volle oppervlak van het dak waarin een pad met verblijfsplekken is opgenomen. Omdat er voor de beplanting een dakopbouw nodig is, liggen het pad en de zitplekken verzonken in de tuin. Ten behoeve van privacy houden de zitplekken afstand tot de gevels met ramen..

Baljon_Rotterdam The View2
Baljon_Rotterdam The View4

Locatie Rotterdam The View Google Maps
Opdrachtgever Frame Vastgoed
Architect Joke Vos Architecten
Status in uitvoering

Scroll naar boven