Spring naar content

Stad van de Toekomst

Den Haag

Baljon | Projecten | Stad van de Toekomst; Den Haag CID

In de ontwerpstudie ‘Stad van de Toekomst’ wordt aan de hand van vijf testlocaties van 1 × 1 km in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven gekeken naar nieuwe manieren van stad maken. Tien multidisciplinaire teams hebben samengewerkt met gemeenten, lokale betrokkenen en experts rond belangrijke innovaties.

Baljon landschapsarchitecten maakte met team ‘All Inclusive’ de toekomst voorstelbaar voor de vierkante kilometer achter station Den Haag Centraal. De locatie ligt midden in het nieuw te ontwikkelen Central Innovation District (CID). Hier moet een groot aantal woningen, werkplekken en voorzieningen worden gebouwd in een zeer hoge dichtheid. De onderliggende vraag is hoe je stad maakt in tijden van grote transities.

Onder meer wordt er een nieuw maaiveld over het spoor heen; een nieuw netwerk van vervoer, water en groen; en een nieuw circulair systeem voor mobiliteit en economie. Het scenario wordt fictief geschetst, door de ogen van de toekomstige gebruikers.

Lees de artikelen van BNA en HAACS.

10_baljon_denhaag_cid
03_baljon_denhaag_cid
04_baljon_denhaag_cid
05_baljon_denhaag_cid
02_baljon_denhaag_cid

Locatie Den Haag
Architecten WAM architecten, Stadfactor, Observatorium, De Kabelfabriek, Witteveen+Bos, Smartland, Studio Schotanus, Goudappel Coffeng.

Scroll naar boven