Spring naar content

Ravel Zuidas

Amsterdam

Baljon | Projecten | Ravel Zuidas Amsterdam

Ravel vormt een verbindende schakel tussen de stadsdelen aan weerszijde van de Zuidas. Het brengt diverse gebruikers bijeen, onder andere door een ruim aanbod van publieke functies – hoogwaardige winkelruimten die aansluiten op de Beethovenstraat, een uitnodigend Plaza als entree en een monumentale trap die bezoekers naar de Kunsthal en omsloten tuin leidt. Deze publiek toegankelijke tuin is een oase van rust. Water speelt een rol: reflecterend licht verlevendigt de tuin. De moestuinen van Ravel op de zevende verdieping voorzien het restaurant van Ron Blaauw.

Innovatieve technieken en voorzieningen gericht op sociale aspecten maken het gebouw bijzonder duurzaam. Naast de BREEAM certificering is daarom de WELL Building Standard, waarin de gebruiker centraal staat, de leidraad voor het ontwerp. Het project betreft een niet gerealiseerd prijsvraagontwerp.

Locatie Amsterdam
Opdrachtgever G+S Vastgoed
Architecten UNStudio en OEVERZAAIJER
Selectievorm niet gewonnen Ontwikkelcompetitie

03_baljon_amsterdam_ravelzuidas
02_baljon_amsterdam_ravelzuidas
Scroll naar boven