Spring naar content

Rabotuin

Utrecht

Baljon | Projecten | Rabotuin Utrecht

De vernieuwde tuin van het bestuurscentrum van de Rabobank in Utrecht is een eetbare tuin voor mens en dier. De tuin biedt de talrijke medewerkers een plek om te lunchen, buiten te werken, vergaderen, tuinieren of een ommetje te maken. Fruit en kruiden zijn er volop te vinden. De soortkeuze in de bloementuin en in de fruit- en kruidentuin is afgestemd op bijen en vlinder- en vogelsoorten die voorkomen in dit deel van de stad.

De tuin bestaat uit een terrassentuin en een bloementuin die beide gericht zijn op de lange centrale vijver. De bestaande vijver is hersteld en voorzien van een natuurlijke oever die het water schoon houdt. De begroeide oever loopt door in de bloementuin.

In deze tuin zijn de boeiende maar stenige vormen van het kunstwerk van Piet Slegers bekleed met een bloemendeken. Een smal slingerpad voert langs kunstwerken uit de Rabocollectie die boven de bloemen uit lijken te zweven.

Vanaf het hoge terras bij het bedrijfsrestaurant kijk je uit over vijver en bloementuin.
De terrassentuin aan de andere zijde van de vijver is boomgaard en moestuin tegelijk. Je vindt er geurige kruiden, lekkere bessen en fris fruit aan hoogstambomen en als leifruit. De grote randlengte van de terrassentuin en de 69m lange bank op het bovenste terras biedt aan veel mensen zitgelegenheid.

11-LB-2021-04-20-A0-Plankaart-1.200
08_baljon_utrecht_rabotuin
05_baljon_utrecht_rabotuin
07_baljon_utrecht_rabotuin
06_baljon_utrecht_rabotuin
06-21134-113
13-P1460410

Locatie Google Maps
Opdrachtgever Rabobank Nederland
Partners Beplantingsadvies Annemieke Langedoen
Selectievorm gewonnen ontwerpwedstrijd
Status Uitgevoerd
© Foto's Luuk Kramer

Scroll naar boven