Spring naar content

Proeftuin Erasmusveld

Den Haag

Baljon | Projecten | Proeftuin Den Haag Erasmusveld

Aan de rand van Den Haag Zuidwest en Wateringse Veld wordt Proeftuin Erasmusveld ontwikkeld. De ambitie is hier een duurzame leefomgeving te creëren met 350 woningen, waar ‘gezond’, ‘stads’ en ‘samen’ de norm is. Architectuur Lokaal en BPD deden een Open Oproep voor een visie. Team Volle Grond werd als één van de 4 winnaars gevraagd de visie uit te werken.

Volle Grond gaat voort op de volkstuin die symbool staat voor gemeenschapszin en gezond genieten van het buitenleven in de stad. Dit is vertaald naar clusters van compacte woningen met 2 gevels aan de tuin en een gemeenschappelijk erf met voorzieningen aan groene, autovrije laantjes. De ecozone is een eilandenrijk met ruimte en niches voor mens en dier en een centrale plek met parkeerplaatsen, werkplaats, kas, milieuvoorzieningen en kinderdagverblijf: de Hub van de buurt.

Team Volle Grond is een samenwerking van DOK architecten, Baljon landschapsarchitecten en Arjan van Timmeren, hoogleraar duurzaam bouwen TUD.

Volle Grond gaat voort op de volkstuin die symbool staat voor gemeenschapszin en gezond genieten van het buitenleven in de stad.

03_baljon_denhaag_erasmusveld
06_baljon_denhaag_erasmusveld
04_baljon_denhaag_erasmusveld
09_baljon_denhaag_erasmusveld
07_baljon_denhaag_erasmusveld

Opdrachtgever BPD
In samenwerking met Dok architecten en Arjan van Timmeren
Status 1 van de 4 winnaars prijsvraag, niet uitgevoerd

Scroll naar boven