Spring naar content

Privétuin

Het Gooi

Baljon | Projecten | Privétuin Het Gooi

De vertaling van uiteenlopende wensen, variërend van strak en groenblijvend tot vrij en naturalistisch, is een geleidelijke ontwikkeling van de strikt gecomponeerde tuin rond het huis, via de zwierige lijnen naar de bloemrijke weide.

De verschillende delen van de tuin vormen een continue ruimte gebonden door een kunstmatige beek, die zich halverwege verbreedt tot zwemvijver.

Halverwege maakt de tuin een haakse hoek. De compositie combineert een lichte glooiing en een gemengde beplanting om deze scherpe bocht een natuurlijk, vanzelfsprekend karakter te geven.

Het grote veld wordt zorgvuldig ontwikkeld tot een soortenrijke weide gebaseerd op de ecologie van de omgeving.

De tuin ligt op de overgang van villawijk naar weilanden. De opdracht om de bestaande tuin te veranderen en uit te breiden stelde interessante uitdagingen: optimaal gebruik maken van de volwassen bomen, een (visueel en ecologisch) oninteressant veld omvormen; en een nieuw gebouw (garage en gastenverblijf), de bestaande villa en de uitbreiding aan elkaar binden. Dit resulteerde in een rijk palet aan bomen, meerstammigen en struiken. Dit zorgt een voortdurende ontwikkeling van seizoensaspecten. En ook belangrijk, de floristische diversiteit, met voldoende dekking, voedsel en nestgelegenheid, trekt een verscheiden fauna aan; tot grote vreugde van de bewoners.

van strak en groenblijvend tot vrij en naturalistisch

Baljon_Blaricum_Privetuin_02
Baljon_Blaricum_Privetuin_04
Baljon_Blaricum_Privetuin_07
Baljon_Blaricum_Privetuin_12
Baljon_Blaricum_Privetuin_13
Baljon_Blaricum_Privetuin_16_siteplan

Beplantingsadviseur Annemieke Langedoen
Leverancier bomen Boomkwekerij Ebben
Aannemer Koninklijke Ginkel groep
Status Opgeleverd
© Afbeeldingen Luuk Kramer

Scroll naar boven