Spring naar content

Spoorzone OV-knooppunt

Ede

Baljon | Projecten | OV-Knoop Ede Spoorzone

Van vier kwadranten naar één station. Dat is de kern van het ontwerp voor deze aanbesteding, gemaakt i.s.m. CePeZed. Een ordenende loper verbindt de noord- en zuidzijde en vormt een sterke basisstructuur waarop zoveel mogelijk programmaonderdelen aantakken. Hier verplaatst de reiziger zich van het ene vervoersmedium naar het andere.

De dubbel gekromde, transparante kap over de loper is niet alleen functioneel, maar vormt tevens een iconisch beeldmerk voor het station als poort naar de Veluwe.

Een glooiend park en een hellend plein brengen de reiziger aan de noord- en zuidzijde van de doorgang, trapvrij op het niveau van de doorgang. Het lichte reliëf en de aan de landschappen van de Veluwe refererende plein- en parkinrichting maken je direct deelgenoot van het Veluwegevoel.

Het lichte reliëf en de aan de landschappen van de Veluwe refererende plein- en parkinrichting maken je direct deelgenoot van het Veluwegevoel.

Locatie Google Maps
Opdrachtgever ProRail
Architect CePeZed
Status niet gewonnen niet-openbare Aanbesteding

01_baljon_ede_spoorzone
06_baljon_ede_spoorzone

Locatie Google Maps
Opdrachtgever ProRail
Architect CePeZed
Status niet gewonnen niet-openbare Aanbesteding

Scroll naar boven