Spring naar content

Open Club

Klimmen

Baljon | Projecten | Open Club Klimmen
Baljon_Klimmen_openclub8

In het Zuid-Limburse dorp Klimmen wordt op de helling tussen de dorpskern Klimmen en het beekdal van de Craubeek de Open Club Klimmen gerealiseerd.

De Open Club is een plek waar je elkaar ontmoet voor sport, onderwijs, cultuur en zorg; een vertrouwde plek in het hart van de gemeenschap. De open club vervangt de huidige school en de clubgebouwen van de sportverenigingen en is een multifunctioneel gebouw waarvan de ruimtes overdag en in de avond door verschillende partijen gebruikt kunnen worden.

een vertrouwde plek in het hart van de gemeenschap

Baljon_Klimmen_openclub
Baljon_Klimmen_openclub2
Baljon_Klimmen_openclub3

De open club ligt niet aan de weg maar in het landschap; op het scharnierpunt tussen boomgaard en boskamers. Het gebouw, dat zich trapsgewijs in de helling nestelt, heeft een nauwe relatie met haar omgeving. De schoolzijde ligt aan nieuwe boomgaarden boomgaard, de sportvoorzieningen in boskamers die overgaan naar het beekdal. De buitenruimtes zijn geschikt langs een nieuw kerkepad dat herinnert aan een kerkepad dat hier vroeger lag.

De buitenruimte sluit aan bij de behoeften van de gebruikers, biedt ruimte voor spelen en bewegen en versterkt de natuurlijke en landschappelijke waarde en identiteit. Het gebied kent hoge natuurwaarden. Het is het leefgebied van de das, het vliegend hert en verschillende uilensoorten. De toegepaste landschapselementen zoals boomgaarden, houtwal en nieuwe bospercelen zorgen voor voedsel en beschutting voor deze soorten.

Parkeren gebeurt aan de randen in de boomgaard waardoor het terrein van de open club autovrij is en kinderen een veilige omgeving biedt. De fietser arriveert comfortabel aan het buurtplein

Baljon_Klimmen_openclub4
Baljon_Klimmen_openclub6
Baljon_Klimmen_openclub5
Baljon_Klimmen_openclub7

Locatie Klimmen Google Maps
Opdrachtgever Gemeente Voerendaal
Architecten Architect AAA ( De Architectenzaak)
Status in uitvoering

De volgende partners zullen vaste gebruikers van de Open Club Klimmen vormen:

INNOVO (basisonderwijs) - Humankind (kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang) - Bibliotheek Kerkrade e.o. (bibliotheekwerk) - Cicero zorggroep (dagvoorziening) - Meander Groep (wijkverzorging en verpleging). - Fysiotherapie Keijsers (fysiotherapie) - PUUR JONG (psychologie en outdoor coaching) - VV Hellas (voetbalclub) - TV Klimmen (tennisclub) - Gemeente Voerendaal (de Burgerij)

Bij de totstandkoming van het voorlopig ontwerp van de Open Club Klimmen is een filmpje gemaakt.

Scroll naar boven