Spring naar content

Hotel One Villa

Domburg

Baljon | Projecten | Hotel One Villa

In duingebied Nehalennia bij Domburg vervangt One Villa Hotel het gedateerde hotel Zonneduin.

Domburg heeft een fraai duinlandschap met losse bebouwing daarin van oudsher geïntegreerd. De duinstrook is ter plaatse van de stadskern smal en druk gebruikt. Dit vraagt om zorgvuldige inpassing van alles wat de Badplaats in het duin nodig heeft.

Sloop en nieuwbouw van het hotel waarbij het parkeren en het laden en lossen van het maaiveld verdwijnen bood de kans de bebouwing volledig in het duin te integreren, alsof het nooit anders is geweest.

One villa ligt aan de drukst gebruikte strandopgang die direct vanuit de historische kern de boulevard en het strand ontsluit. Door de ingang van het hotel aan de Nehalenniaweg te leggen, kan het duin zich volledig rond het gebouw vleien en loop je vanuit de kern door het duinlandschap naar zee.

Oude situatie
Oude situatie
Oude situatie
Oude situatie
11_Domburg-hotel
12_Domburg-hotel
10_Domburg-hotel
09_Domburg-hotel

Het duin aan de zeezijde is hoger dan aan de landzijde, overeenkomstig de laatste eisen vanuit waterveiligheid. Het gebouw voegt zich naar de twee niveaus. In het ontwerp van het duinlandschap dat zijn de hoogteverschillen schijnbaar achteloos opgelost in een rijk glooiend landschap begroeid met duingrassen, wilde rozen en duindoorn.

Deze ontwikkeling draagt ruimtelijk én landschappelijk bij aan de kwaliteitsslag die in 2017 al in de Kustvisie is opgenomen en geeft verder vorm aan de Badstatus van Domburg.

een rijk glooiend landschap begroeid met duingrassen, wilde rozen en duindoorn

Nieuwe situatie
Nieuwe situatie
13_Domburg-hotel
Plankaart
Plankaart

Locatie Domburg Google Maps 
Opdrachtgever VD-G
Architecten WTS architecten
© Renders Beeldenfabriek

Scroll naar boven