Spring naar content

Bureau

Marie-Laure Hoedemakers

Baljon | Bureau | Team | Marie-Laure Hoedemakers

Marie-Laure (1970) trad in 2018 toe tot de directie. Ze is landschapsarchitect en communicatief projectleider met oog voor mensen en gericht op samenwerken. De bijdrage die de landschapsarchitectuur kan leveren aan klimaatadaptatie, energietransitie en het vergroten van de biodiversiteit in stad en land hebben haar bijzondere aandacht.

Marie-Laure studeerde, na een studiejaar aan de IUAV in Venetië, af aan de Landbouw Universiteit Wageningen. Ze werkte bij Bureau Alle Hosper landschapsarchitectuur en stedenbouw en bij Karres en Brands landschapsarchitecten. Bij dit laatste bureau werkte ze aan het winnende prijsvraagontwerp voor Federation Square-Melbourne (AU). Tussen 1998 en 2003 werkte ze in Melbourne aan de realisatie van Federation Square, was ze medeoprichter van DEEPend landscape architects en doceerde ze aan RMIT University.
Na terugkeer in Nederland werkte ze bij Vista landscape and urban design. Voordat ze in dienst trad bij LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten was ze zelfstandig landschapsarchitect met projecten als, de herinrichting van Bijlmerpark-Amsterdam en park en sportcentrum de Warande-Wetteren (BE).

Tot haar projecten behoren de tender ondertunneling A2-Maastricht, herstel en ontwikkeling Landgoed de Klokkenberg-Breda, herinrichting Boulevard van Schagen in de duinen van Domburg, en het ontwerp voor het klimaatbestendige Van Leeuwenhoekpark op de spoortunnel in Delft, de Kwaliteitsatlas voor de ontwikkeling van het voormalige Vliegkamp Valkenburg en de Vergroeningsstrategie voor het Hangaargebied en de (eetbare) tuin voor het Bestuurscentrum Rabobank-Utrecht. In Nunspeet is ze Dorpsbouwmeester van wijk in wording Molenbeek en is was lid van Team All Inclusive City bij het ontwerpend onderzoek van de BNA voor de Stad van de Toekomst.

Met de gemeente Amsterdam, VNGInternational en GIZ ontwikkelt ze aan een stedebouwkundige strategie en duurzame openbare ruimte voor een vluchtelingenkamp en omringende dorpen in Jordanië en bij Dohuk (IQ).

Ze geeft regelmatig lezingen, is vakcoördinator stedebouw en landschap bij het Professional Experience Programme (PEP) en gastdocent aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Eerder doceerde ze aan de Academie voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

ML
Scroll naar boven