Spring naar content

Bureau

Lodewijk Baljon

Baljon | Bureau | Team | Lodewijk Baljon

Lodewijk Baljon (1956) studeerde cum laude af aan de Landbouw Universiteit Wageningen en promoveerde in 1992 op het proefschrift Designing Parks, An examination of contemporary approaches to design in landscape architecture.

Ruim 30 jaar geleden richtte hij het bureau op dat werkt aan projecten in binnen- en buitenland, uiteenlopend van privé tot openbaar, van tuin tot stad en landschap en van ontwerp tot onderzoek: intensieve stedelijke ontwikkelingen, zoals Leidsche Rijn Centrum, Waalfront-Nijmegen, KTC-Bangalore (IN) en I’Park City-Suwon (ROK), transformatie van industrieterreinen, zoals Spielberg, Ponavka en Vlnena in Brno (CZ) en grote landschapsopgaven, zoals het Herinneringspark 14-18 in de Vlaamse Westhoek en de Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. In de projecten is specifieke aandacht voor de rol die de cultuurhistorie kan spelen voor de toekomst.

Tot de behaalde prijzen behoren: Omgevingsarchitectuurprijs, 2x ASLA Award (American Society of Landscape Architects), Dutch Design Award, 2x Nederlandse Bouwprijs en 3x German Design Award.

Hij publiceerde over ontwikkelingen in de landschapsarchitectuur en stedebouw en geeft regelmatig lezingen, ook in het buitenland. Hij was Visiting Design Critic aan de Harvard Graduate Design School en draagt bij aan het Landscape & Garden Institute in Bergamo.

Naast supervisie over de architectonische uitwerking van de eigen stedebouwkundige plannen is hij lid van diverse kwaliteitsteams.

Nevenactiviteiten

Kwaliteitsteam A4-zone Haarlemmermeer (2011- )
Kwaliteitsteam Geniedijkpark (2011- )
Kwaliteitsteam Beukenhorst Zuid Hoofddorp (2008- )
Docent leergang Projectontwikkeling NEPROM (2007-2012)
Werkgroep infrastructuur en bomen, CROW (2006-2011)
Raad van Bestuur museum Panorama Mesdag (2003-2009)
Kwaliteitsteam Leidsche Rijn (2002-2008)
Voorzitter Stichting August Kemme Fonds–Architectura et Natura Press (2002 – )
Amsterdamse Raad voor de Stadsontwikkeling (1997-2004)
Supervisor Nieuw Sloten-Amsterdam (1990-1997)

Lodewijk
Scroll naar boven