20 NOVEMBER 2017

Weer een puzzelstuk op zijn plaats in Leidsche Rijn Centrum

Afgelopen weekend is op indrukwekkende wijze de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht geplaatst.

Normal_2017-11-20-nieuwtje-plaatsing-brug-lrc

Met het oog op de groei van Leidsche Rijn en daarmee het treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn heeft het laatste stuk spoor tussen Utrecht en Woerden met deze ingreep vier sporen gekregen. De brug is aan de oever van het kanaal opgebouwd, daarna dwars door het plangebied van Leidsche Rijn Centrum Oost en via de Vleutensebaan aangevoerd, een traject van 800 m. LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten werkt al sinds 2006 aan de omvangrijke ontwerpopgave van de openbare ruimte voor Leidsche Rijn Centrum. We hebben met bewondering gekeken hoe een brug van 3000 ton daar nu nog doorheen kan rijden.

Twitter