Spring naar content

Spaarnelicht

Heemstede

Baljon | Spaarnelicht

Waar eens het Diaconessenziekenhuis aan het Spaarne stond, staan nu twee appartementengebouwen in het park en een woonbuurtje aan het water. Het Spaarne is uiteraard de grote attractie van deze plek. De twee appartementengebouwen liggen gezamenlijk aan een centrale plek, de auto's staan eronder en de ruimte langs het Spaarne is een doorlopende groene oever.

De appartementsgebouwen zijn zo geplaatst en opgebouwd dat tussen de gebouwen een zo groot mogelijk doorzicht op het water vrij is. De gevels zijn zo veel mogelijk op het Spaarne gericht.

05_Spaarneziekehuis
03_Spaarneziekehuis
Plankaart Spaarneziekenhuis
Plankaart Spaarneziekenhuis

Samen zijn de appartementengebouwen ingebed in de grotere groene ruimte van het Spaarne. De entrees van beide gebouwen zijn op elkaar betrokken. Ze komen samen in een open tuinruimte. Ondergronds zijn de gebouwen verbonden door een parkeergarage. Het dak hiervan is ingericht als een rijk bloeiende entreetuin. Naast de rust en ruimtelijkheid van de open ruimte van de Spaarneoever, gevormd door gras en bomen, is de tuin een meer beschutte en verfijnde plek met uitbundig bloeiende planten, hagen en meerstammige bomen. De entreetuin en de omgeving zijn door enkele paden met elkaar verbonden en sluit aan op routes langs het Spaarne en het Heemsteeds kanaal.

Waar eens het Diaconessenziekenhuis aan het Spaarne stond, staan nu twee appartementengebouwen in het park en een woonbuurtje aan het water.

Locatie Sittard Google Maps (51.000031799881874, 5.866234510331818)
Opdrachtgever Synchroon
Architecten Inbo en Groosman architecten
Status uitgevoerd
© Afbeeldingen Luuk Kramer

Scroll naar boven