06 FEBRUARI 2019

Nederlandse Bouwprijs voor Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld

Normal_20190108_veessen

“De Hoogwatergeul is een toonbeeld van landschappelijke schoonheid; een prachtig staaltje Hollandse delta met veiligheid binnen een integrale gebiedsaanpak. Hier komt alles samen. Het resultaat wanneer een interdisciplinair team van architecten, landschapsarchitectenen ingenieurs samenwerken.”, aldus de jury.
Het project won eerder de Betonprijs en de Projectpluim van Rijkswaterstaat en was genomineerd voor de InfraTech Innovatieprijs.
Uitgevoerd als Design en Build door Combinatie IJsselweide met Van Hattum en Blankenvoort, Boskalis, ZUS, BALJON landschapsarchitecten, Witteveen+Bos, in opdracht van Waterschap Vallei en Veluwe en kwaliteitstoetsers Jan Brouwer en Harm Veenenbosch.

Twitter