13 APRIL 2018

Schepen in de Noorderhaven van Zutphen

Zaterdag brak het lang verwachte moment aan waarop de door LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten ontworpen haven vol schepen ligt.

Normal_2018-04-13-gvr2018zutphen_mg_7694a_web

De nieuwe haven, gegraven op de plek waar ooit de vestinggracht lag, is een belangrijke plek in de transformatie van industrieterrein De Mars. Het gebied, dicht tegen de historische binnenstad gelegen, vormt een waardevolle aanvulling van de stad. De haven zorgt voor een sterke binding met de IJssel. De komende jaren wordt het stedebouwkundige ensemble gecompleteerd met bebouwing: appartementen, stadswoningen en horeca. Het plan is ontworpen in samenwerking met KCAP.

Bekijk een video op de Stentor. Meer foto’s van de haven zijn
hier te vinden en alle projectinformatie staat bij Noorderhaven Zutphen.

Twitter