17 MAART 2017

Grote opkomst bewonersavond in Delft voor het Van Leeuwenhoekpark

Waar voorheen het spoor door het centrum van Delft liep, ontstaat ruimte voor de realisatie van een park: het Van Leeuwenhoekpark. Een gecompliceerde opgave bovenop een tunnel, maar dat is een prettige uitdaging voor LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten.

Normal_2017-03-17-delft-bewonersavond

Vervlochten in de lange lijnen en dunne dwarsverbindingen van de stad Delft, gebruikt het ontwerp dit DNA van Delft. Omsloten met grazige glooiingen is in het midden van het park een loper uitgerold geschikt voor veelzijdig gebruik.

Onderzoek naar het stedelijk microklimaat (urban heat stress) door de TU Delft rond dit park wordt geïntegreerd in het ontwerpproces. Al vroeg in de ontwikkeling worden de (toekomstige) bewoners betrokken. Tijdens een bewonersavond, georganiseerd door Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft, konden inwoners en deskundigen hun mening geven. Een vier meter lange maquette zorgde voor positieve feedback, kritische vragen en voedde de discussie.

Twitter