29 JANUARI 2016

Het Waterfront transformeert industrieterrein in Harderwijk

Het Zuidereiland heeft sinds de zomer zijn eerste bewoners en nu ook de eerste bomen. Het is het begin van een nieuw woongebied op twee eilanden. Deze zijn onderdeel van de omvorming van het verouderde industriegebied van Harderwijk.

Normal_harderwijk-img_1910_web

Bij de ontwikkeling van het Waterfront hoort ook de het verwijderen van het parkeerterrein tussen de historische binnenstad en het Dolfinarium. Ook hier speelt water straks weer de hoofdrol. Eerder is het Strandeiland al goeddeels aangelegd. Dat is inmiddels een geliefde plek geworden en is door de provincie in 2014 bekroond met de Gelderse Prijs Ruimtelijke Kwaliteit.

Mulleners + Mulleners zijn de betrokken architecten van het Zuidereiland. Kijk ook op de projectsite van Waterfront.

Twitter