16 OKTOBER 2015

Bureauexcursie Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten.

Met regelmaat bezoeken we gezamenlijk projecten waar we nu aan werken, of juist al weer jaren in gebruik zijn. Zo zien we zien we het spektakel van de uitvoering, of ervaren we hoe onze plannen groeien.

Normal_veessen-wapenveld_dsc_2298_kl

Onlangs waren we, op een druilerige dag, in het gebied Veessen-Wapenveld om de aanleg van de dijken, kunstwerken en de ecologische zone te bekijken. Indrukwekkend door de omvang van de ingrepen, waaronder twee nieuwe Dijke van 8 kilometer lengte. Het gebied daartussen, 600 tot 1500 meter breed, zijn boerderijen gesloopt en beplantingen gerooid en wordt zo voorbereid eens in een mensenleven bij extreem hoogwater een bypass voor de IJssel te zijn. Tussen de bestaande Grote Wetering en de westelijke dijk is een ecologische zone van 80 hectare ontworpen.

Twitter