28 FEBRUARI 2014

Golvende Brug in Beukenhorst Zuid - Hoofddorp in de schemering

De Golvende Brug aan de Taurusavenue legt een directe verbinding tussen het station van Hoofddorp en Beukenhorst Zuid en Park 20/20. Komende vanaf het station maakt de brug twee routes mogelijk en heeft daardoor een uitwaaierende vorm.

Normal_2014-02-hoofddorp-golvende-bruga

De twee lijnen van de brug in het platte vlak worden verstrekt door een verticale beweging. De boog voor de fietsers wordt versterkt door een lichte bolling, terwijl de voetgangers juist door een lichte holling dichter bij het water worden gebracht.
De Golvende Brug heeft een kenmerkende vloeiende, sierlijke vorm. De reling van de brug geeft bijzondere uitdrukking aan de plek: wanden van roestvast staal die door een perforatie het patroon van boomtakken zichtbaar maakt. Het is het karakteristieke beeld van de bomen langs de Geniedijk die zich aftekenen tegen de polderlucht. LED-verlichting zorgt voor een feeƫrieke aanblik in de avond.

LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten ontwerpt de openbare ruimte van het kantorengebied, inclusief alle bruggen en de Groene wand langs de vaart.

Twitter