07 NOVEMBER 2013

Golvende Brug in Beukenhorst Zuid - Hoofddorp geplaatst

Normal_2013-11-06_brug_ovotonde

De brug voor fietsers en voetgangers aan de Taurusavenue is in uitvoering. De Golvende Brug legt een directe verbinding tussen het station van Hoofddorp en Beukenhorst Zuid en Park 20/20. Komende vanaf het station maakt de brug twee routes mogelijk en heeft daardoor een uitwaaierende vorm: een uitnodigend gebaar. De beweging naar rechts is een fietsstrook die vloeiend afbuigt om aan te sluiten op het fietspad langs de Taurusavenue. De lijn rechtdoor brengt de voetganger naar het entreeplein van Park 20/20 en het hotel dat binnenkort wordt gebouwd. De verbreding van de voetbrug aan het eind zorgt voor de aansluiting met de eerder afgebogen fietsstrook, zodat de voetganger ook een goede aansluiting heeft op het trottoir langs de Taurusavenue.
De twee lijnen van de brug in het platte vlak worden verstrekt door een verticale beweging. De boog voor de fietsers wordt versterkt door een lichte bolling, terwijl de voetgangers juist door een lichte holling dichter bij het water worden gebracht.
De Golvende Brug heeft een kenmerkende vloeiende, sierlijke vorm. De reling van de brug geeft volgt de vorm en geeft bijzondere uitdrukking aan de plek. Deze bestaat uit wanden van roestvast staal. Door een perforatie wordt een patroon van boomtakken zichtbaar; een karakteristiek beeld van de bomen langs de Geniedijk die zich aftekenen tegen de polderlucht. LED-verlichting zorgt voor een feeƫrieke aanblik in de avond.

LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten ontwerpt de openbare ruimte van het kantorengebied, inclusief alle bruggen en de Groene wand langs de langs de vaart.

Zie ook
artikel Cobouw 29-10-2013
website Volker Staal en Funderingen
Beukhorst Zuid

Twitter