11 JUNI 2013

Bijzondere watertafel voor het Reykjavikplein, het eerste plein van het Centrum van Leidsche Rijn

Normal_2013-05-27_watertafel_lrc

In China wordt de laatste hand gelegd aan de 7 meter lange granieten watertafel voor het Reykjavikplein. Dit plein wordt de noordelijke aansluiting op het station Leidsche Rijn Centrum. In de ruimte staan – losjes geordend – verschillende objecten, die uitnodigen tot verblijf en het verkeer in goede banen leiden: oplichtende langgerekte zitelementen van translucent beton, lichtmasten, bomen en de watertafel. De elementen geven het plein overdag en ’s avonds een extra sprankeling. Overdag is er het verfrissende effect van de watertafel en ’s avonds de sprankeling van oplichtende zitelementen. De elementen zijn door LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten specifiek voor dit project ontwikkeld in samenwerking met het Projectbureau Leidsche Rijn, Rots Maatwerk en GSO Development.

Twitter