10 APRIL 2013

Voorbelasting Park Triangel in Waddinxveen van start

Normal_2013-04-10_waddixveen

De contouren van het stedebouwkundigplan fase 1A van LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten zijn inmiddels zichtbaar. De gewenste informele, geborgen sfeer van het dorpse wonen is, ten behoeve van een efficiƫnte verkavelingwijze en parkeeroplossing, vertaald met het vocabulaire van de tuinwijk. Het parkeren is terug gedrongen in de bouwblokken, waar het in een groene setting een herkenbare plaats krijgt. Het laat ruimte in de straten voor groen, spel en ontmoeting. Het plan is in samenwerking met Mulleners+Mulleners architecten ontworpen voor de GEM van gemeente en Bouwfonds.

Park Triangel is met 2700 woningen een aanzienlijke uitbreiding van Waddinxveen. De komende jaren vullen woningen met bijbehorende voorzieningen de driehoek tussen de Tweede Bloksweg en het spoor (met station aan de Rijn Gouwe Lijn). Aan deze hoofdvorm ontleent de wijk zijn naam.

Twitter