03 MAART 2013

Tweede fase I Park City in Daegu (Zuid Korea) gepresenteerd in Seoul.

Normal_2013-03-11_korea

Na de succesvolle verkoop van de eerste fase (1.300 appartementen) is het aansluitende gebied met meer dan 2.100 appartementen en bijbehorende voorzieningen aan de beurt. Het landschap en de bebouwing zijn integraal ontworpen door de samenwerking van UNstudio en LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten voor Hyundai Development Corporation en onlangs in Seoul gepresenteerd. De appartementen blokken vormen een reeks van grote hoven, die met als onderwerp ‘gezondheid’ thematisch verscheiden zijn uitgewerkt: voeding, beweging en ontspanning. De gevels krijgen karakter door een bijzonder kleurenschema, dat ook zijn weerslag heeft op de inrichting van de buitenruimte. Dat is onder meer zichtbaar in de multifunctionele promenade, die als een verbindende beweging door de hoven loopt. Het hart van het complex is vormgegeven als dennenbos met een verkoelende beek en plekken voor natuurlijk en uitdagend spelen. Onder het gehele gebied ligt een parkeerkelder voor 2.500 auto’s.

Twitter