15 OKTOBER 2012

Het Verhaal van Nederland / Het Verhaal van het Landschap

Lodewijk Baljon is één van de gesprekspartners in Het Verhaal van het Landschap. Dit is het startsymposium van de 3-delig reeks Het Verhaal van Nederland, dat plaats zal vinden op 20 oktober 2012 in Paradiso Amsterdam.

Normal_12-10-flyer-het-verhaal-van-nederland_web

In ‘Het Verhaal van Nederland’ worden in lezingen, presentaties, gesprekken en op film op drie schalen – landschap, gebouw, stad – verbanden gelegd tussen architectuur en de kunsten, met het accent op literatuur. Schrijvers, architecten, landschapsarchitecten, kunstenaars en cineasten geven lezingen en gaan met elkaar in gesprek. Bouwkundestudenten van de TU Delft leveren een inhoudelijke bijdrage aan elk van de drie symposia.

Andere gesprekspartners zijn: cineast/schrijver Peter Delpeut, docent Bouwkunde Klaske Havik, architect Judith Korpershoek, journalist/schrijver Tracy Metz, architect Lieke Sauren, landschapsarchitect Jan Maas, schrijvers Dirk van Weelden en Frank Westerman, kunsthistoricus Maartje vd Heuvel, Wild Wife Adventures (Tosca Niterink en Anita Janssen) & Writing places (platform van (oud) studenten TU Delft). Dagvoorzitter is Wijnand Galema.

Het Verhaal van Nederland is een productie van Verstegen & Stigter en wordt gerealiseerd met steun van het Stimuleringsfonds voor Architectuur, TU Delft en de Van den Berch van Heemstede Stichting.

Twitter