20 JANUARI 2012

Presentatie Voorlopig Ontwerp de Dobbelsteen in Sittard

Op 31 januari 2012 worden in de Schouwburg van Sittard de plannen gepresenteerd voor de Dobbelsteen. Dit is het sleutelproject van Zitterd Revisited, waarin het vestingklimaat van het oude en het nieuwe centrum wordt versterkt.

Normal_2012_01_sds_dobbelsteen

Op deze locatie komen onderwijs, cultuur en commerciƫle functies bijeen. LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten ontwikkelt in samenwerking met de betrokken partijen en ontwerpers (Jo Coenen & Co Architects, Rapp+Rapp, Jeane Dekkers Architectuur) de openbare ruimte in en rond het nieuwe culturele centrum. De opgave omvat het Cultuurplein, het aanliggende Schootsveld, de Rijksweg Noord en de verbindende winkelstraat. Ook wordt onderzocht of de beek, nu in een lange duiker weggestopt, weer in een zichtbaar profiel kan stromen.

Twitter