19 OKTOBER 2011

Masterplan voor Herinneringspark Vlaanderen vordert.

Ter gelegenheid van de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog van 2014-2018 wordt het landschap van de Vlaamse Westhoek onderhanden genomen.

Normal_2011-10_vhp_ii

Het Masterplan zal bestaande monumenten, relicten en sites verbinden en inzicht geven in de manier waarop het landschap bepalend was voor het verloop van de oorlog. Het Herinneringspark zal ruimte geven aan een hedendaagse herinnering, betekenis en reflectie. Op de foto wordt de markering van het niemandsland onderzocht met behulp van proefopstellingen. Het Masterplan wordt in opdracht van de Vlaamse overheid ontworpen in samenwerking met Jeroen Geurst, Terenja van Dijk, Jan de Graaf, Johan Meire en Pieter Uytenhove.

Op dinsdag 25 oktober, om 20.00, geven Jeroen Geurst en Lodewijk Baljon lezingen over dit onderwerp in het Vlaams Architectuurinstituut, Kunstcampus de Singel in Antwerpen.

Twitter