03 JANUARI 2011

Herinneringspark van de Eerste Wereldoorlog in de Vlaamse Westhoek gekozen

Aanleiding voor het Herinneringspark is de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in 2014-2018.

Normal_2011-01-vhp

Het landschapspark zal ruimte geven aan een hedendaagse herinnering, betekenis en reflectie. Het zal bestaande monumenten, relicten en sites verbinden en inzicht geven in de manier waarop het landschap bepalend was voor het verloop van de oorlog.

Het concept bestaat uit een netwerk van strategische punten uit de oorlog, de points of view die vaak samenvallen met uitzichtpunten in het landschap. Elke bezoeker zal een eigen keuze kunnen maken uit verschillende routes en verhaallijnen. Een landschappelijke scenografie zal de ervaring van de bezoeker versterken doordat het overdragen van kennis verbonden wordt met momenten van inleving en reflectie. Het Herinneringspark zal ook ruimte bieden aan bijzondere evenementen die verwijzen naar cruciale gebeurtenissen tijdens de oorlog.

Twitter